Gebruiker in beeld: Royal van Zanten

Blog

31 maart 2022

Dylan van der Schoor

"Beam biedt enorme voordelen ten opzichte van andere oplossingen."

Altijd realtime inzicht in de voorraadstatus

Dat was de wens van Royal van Zanten. Want als steeds groter groeiend bedrijf in de sierteelt met talloze vierkante meters aan koelcellen, wil je op elk moment weten waar de verschillende partijen staan in de opslag. De logistieke planning moet op rolletjes lopen, en weten waar wat staat is daarbij een belangrijke schakel. En die schakel was voorheen nog wel eens de zwakste schakel:  

 • De voorraad werd 1 keer per dag ge-update in het systeem aan de hand van bonnen waarop verplaatsingen werden bijgehouden.
 • Partijen die die dag verplaatst waren kon je dus niet opzoeken in het systeem, maar moest je in de bonnen opzoeken waar deze gebleven waren, dit kostte zeker een uur per dag. 
 • Logge complexe systemen waren voor de eigenorganisatie al niet fijn om mee te werken, maar voor arbeidskrachten uit het buitenland al helemaal niet.
 • Dit zorgde regelmatig voor frustratie en maakte het logistieke proces bovendien foutgevoeliger.

 

Kortom: Op de werkvloer bij Royal van Zanten liepen ze tegen de beperkingen aan van hun systeem. Dit moest anders en beter.

Intuïtief, realtime en foutloos inzicht in de voorraad

Hun wensen voor een nieuw systeem:

 • Intuïtief bedienbaar ook door anderstalige medewerkers
 • Eenvoud en duidelijke overzichten
 • Realtime overzicht voor foutloos orderpicken
 • Implementatie in stappen mogelijk
 • Offline werking (zelfs achter in de koelcel!)

 

Het viel echter niet mee om een pakket te vinden wat aan deze eisen voldeed.

Geen enkel ander pakket kon deze voordelen bieden, en al helemaal niet op korte termijn.

Zoektocht naar een geschikt voorraadbeheer systeem

Bij het zoeken naar een geschikte nieuwe oplossing, waren er verschillende tegenslagen:

 • Andere partijen waren wel bezig met het doorontwikkelen van software, zoals Navibol, maar de ontwikkelingsnelheid was niet hoog genoeg en deze partijen waren niet gespecialiseerd in het optimaliseren van de logistiek.
 • Een nieuw systeem in 1 keer bedrijfsbreed implementeren geeft vaak grote problemen. Gezocht werd naar een oplossing om dit in etappes te kunnen doen.
 • Daarnaast waren er wensen voor nieuwe branche-specifieke modules. Royal van Zanten wilde die graag samen met de nieuw te kiezen software partner ontwikkelen. Dat bleek bij veel partijen niet mogelijk.

Hal van binnenkomst - Royal van Zanten

Waarom gekozen voor Beam?

Bij Royal van Zanten zijn ze er duidelijk over: Beam biedt enorme voordelen ten opzichte van andere oplossingen. En ze kunnen het weten... Johannes Noor (Internationaal Account Manager bij Royal van Zanten) vertelt dat ze meerdere andere partijen hebben bekeken, maar steeds tegen dezelfde beperkingen aan liepen.

Beam kon aan alle wensen voldoen en had bovendien een hele andere aanpak:

"Beam is anders. Want Beam is ontzettend flexibel en betrokken, en dacht mee hoe bepaalde functionaliteiten gestandaardiseerd kunnen worden voor alle klanten uit dezelfde branche. Omdat zo de ontwikkelingskosten gespreid kunnen worden."

Dit betekent voor Royal van Zanten dat het ten opzichte van andere partijen niet alleen qua vooruitgang een grotere meerwaarde en dus besparing oplevert, maar ook qua investering heel goed te doen is.

Implementatie van een nieuw voorraad systeem

 

De implementatie van Beam bij Royal van Zanten verloopt gefaseerd:

 • Allereerst het voorraadbeheer van de fusten
 • Vervolgens de module voor het digitaal bijhouden van de fustuitgifte + vrachtbrieven
 • Daarna is er een keuringsmodule voor het afrijpproces geïmplementeerd
 • Dit seizoen wordt een algemene keuringsmodule  ontwikkeld
 • Daarnaast optimaliseren we momenteel het orderpicking proces met een gebruiksvriendelijke plattegrond

 

Johannes vertelt:

"De gefaseerde implementatie is voor ons heel prettig want door de gefaseerde invoering kunnen we als organisatie stapsgewijs aan het nieuwe systeem wennen. Daardoor geeft de implementatie veel minder problemen dan wanneer we in 1 keerde hele organisatie van een nieuw systeem voorzien."

Beam op pompkar met barcode scanner voor efficiënter werken

Hoe gaat de logistieke toekomst eruit zien met Beam?

Royal van Zanten ziet graag dat Beam toegroeit naar een totaaloplossing met modules voor het faciliteren en registreren van:

 • Ketenregister en Keuringen
 • Het opkweken van monsters
 • Orderregistratie met klanten toegang
 • Optimaliseren celbezetting om energiekosten te besparen

 

De toekomst ziet Johannes zo voor zich:

"Uiteindelijke zien wij graag het gehele operationele gedeelte geregistreerd in Beam, en voor kantoor zullen we in Navision blijven werken."

 

Hèt grote pluspunt van Beam

Al met al is Johannes enorm enthousiast over de aanpak en resultaten van Beam:

 

"Wij ervaren grote betrokkenheid van Beam bij de wensen van de branche in het algemeen en van ons bedrijf Royal van Zanten in het bijzonder. Geen verzoek is te gek, en Beam is flexibel en meedenkend. Er is alle vertrouwen dat die mentaliteit ook als Beam groter wordt aanwezig zal blijven. Wij gaan daarom graag een lange termijn samenwerking met hen aan!"

Beam iPad in de logistiek op een heftruck bij Royal van Zanten

Hoe werkt de app in de praktijk bij bloembollen bedrijven zoals Royal van Zanten?

Onze app is in vele branches te gebruiken maar het meest doorontwikkeld in de sierteelt/bloembollen sector. Ook voor uw bedrijf is dit dus dè beste keuze. Enkele voorbeelden:

 • Doordat Beam een oplossing voor op de vloer is kunnen we het makkelijk koppelen met elk ERP systeem zoals Navibol en Smartbulb. Bij deze koppelingen worden partijen en orders automatisch gesynchroniseerd. Beam is geheel losstaand en de gegevens zijn in de administratie altijd direct up-to-date.
 • Onze gebruiksvriendelijke app draait op iPads die met een beugel bevestigd kunnen worden op heftrucks en pompkarren. Via deze app kan op een intuïtieve plattegrond met twee klikken een partij verplaatst worden. Doordat deze niet alleen online maar ook volledig offline altijd werkt is zelfs achter in een koelcel de gehele voorraad te doorzoeken binnen een seconde.
 • Bij Royal van Zanten wordt ook gebruik gemaakt van een barcode scanner, om de werksnelheid nog verder te verhogen. Deze is gekoppeld aan de iPad en opent direct de juiste partij waardoor alleen nog de nieuwe locatie geselecteerd dient te worden. De oplossing is vele malen sneller dan werken met rijkaarten of papier en direct voor elke gebruiker binnen het bedrijf inzichtelijk.

Lees verder hoe de app werkt

Bekijk hieronder de video van Beam live in actie bij Royal van Zanten

Wilt u Beam zelf live in actie zien?

 

Bij interesse verzorgen we graag een demo voor u of plannen we een afspraak in om Beam live bij een van onze klanten te laten zien.

Het is daarnaast ook mogelijk op afspraak de werking van Beam bij Royal van Zanten te zien. Neem hiervoor contact op met Dylan: dvdschoor@beamtracking.com

Lees verder

Efficiënt voorraadbeheer leidt tot kostenbesparing

March 19, 2024

De transformatie naar cloudbased voorraadbeheer

November 16, 2023

MT/Sprout: Innovatie van Beam Tracking schudt de agrosector op

July 23, 2023

Geïnteresseerd in onze oplossingen?
Praat vrijblijvend met onze sales afdeling en ontvang een gratis demo

Contact sales