Efficiënt voorraadbeheer leidt tot kostenbesparing

Blog

19 maart 2024

Roos Petri

Kostenbesparing is cruciaal voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of branche. Het optimaliseren van uitgaven en het genereren van meer winst is essentieel. In deze blog delen we inzichten en tips over hoe voorraadbeheer kan helpen kosten te besparen en efficiëntie te verhogen.  
Realiseer je hoeveel euro's verloren gaan door foutieve orders? Voorkom kostbare fouten en bescherm je winst. Ontdek onze oplossingen en transformeer verliezen in winstgevende besparingen. Neem vandaag nog actie voor toekomst met minder onnodige kosten!


Waarom kosten besparen?
 

Het verminderen van uitgaven is meer dan alleen een financiële strategie; het is de sleutel tot het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het snel reageren op marktveranderingen. Bij Beam begrijpen we de waarde van strategische kostenbesparing en bieden we oplossingen die je bedrijf flexibeler maken.

Hoe voorraadbeheer jou hierbij kan helpen

Verminderen van orderfouten

Een beter beheer van je voorraad leidt tot een afname van fouten in je orders. Als er een fout optreedt in een order, komen er verschillende onnodige kosten om de hoek kijken, zoals herstelkosten. Dit omvat kosten voor het opnieuw inpakken van een order, het maken van nieuwe labels en arbeidskosten. Ook worden er opnieuw verzendkosten gemaakt, samen met kosten voor de verwerking van de retourorder, zoals administratiekosten. Een andere fout die in het magazijn kan optreden, is het verlies van producten, wat leidt tot de noodzaak om ze opnieuw aan te schaffen en ze niet langer te kunnen verkopen. Al deze kosten kunnen eenvoudig worden voorkomen door een goed voorraadbeheersysteem.  

Met cloudbased voorraadbeheer is het niet meer nodig dat iemand langs moet komen om hardware te updaten, dit kost altijd veel geld. Een werkende internetverbinding is genoeg. Lees hier meer over cloudbased voorraadbeheer.  

Bespaar kosten op personeel

Een voorraadbeheersysteem kan taken die traditioneel door het personeel worden uitgevoerd overnemen. Voorheen waren er misschien wel twee medewerkers dagelijks handmatig bezig met het bijhouden van in- en uitgaande producten, maar dit wordt nu automatisch door het systeem gedaan. Registratie die door mensen wordt gedaan is niet alleen foutgevoelig, maar kost ook veel tijd. Nu dit niet meer door het personeel hoeft te worden gedaan, kunnen zij worden ingezet voor andere functies binnen het bedrijf.  

Voorkom tekorten

Digitale voorraadbeheersystemen bieden real-time informatie over voorraadniveaus, waardoor het personeel niet handmatig de inventaris hoeft bij te houden. Door real-time monitoring van de voorraadniveaus kan je ervoor zorgen dat je niet meer zonder producten komt te zitten. Dit helpt bij het voorkomen van gemiste verkoopkansen en het vermijden van spoedbestellingen, die vaak duurder zijn.

Duurzame oplossingen voor langdurige kostenbesparing  

Het optimaliseren van processen resulteert in een afname van verspilling en op langetermijn vermindering van kosten. Investeer in technologieën zoals tablets en smartphones, barcodescanners en andere scan apparatuur voor langdurige kostenbesparingen. Door deze investering te maken worden fouten in orders verminderd doordat ze binnen enkele seconden na het picken kunnen worden gecontroleerd met slimme apparatuur, zoals een overhead scanner, een RFID-poort, een tafelscanner of een handheld. Het verminderen van deze fouten voorkomt onnodige kosten, zoals retouren en administratieve correcties.  

Beam biedt verschillende soorten apparatuur aan die jouw processen kunnen verbeteren. Een overhead scanner zorgt ervoor dat er nooit meer een order naar de verkeerde klant wordt gestuurd. Een order scannen binnen een paar seconde nadat deze is ingepakt kan via een tafel scanner. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om meerdere orders tegelijk te checken met een RFID-poort. Tot slot kan je met een handheld inventarisatie tellingen voorgoed elimineren.  


Ben je benieuwd naar hoe bedrijven Beam ervaren? Lees het succesverhaal van Royal van Zanten.  

Lees verder

De transformatie naar cloudbased voorraadbeheer

November 16, 2023

MT/Sprout: Innovatie van Beam Tracking schudt de agrosector op

July 23, 2023

Gebruiker in beeld: Royal van Zanten

March 31, 2022

Geïnteresseerd in onze oplossingen?
Praat vrijblijvend met onze sales afdeling en ontvang een gratis demo

Contact sales