De transformatie naar cloudbased voorraadbeheer

Blog

16 november 2023

Fabienne van Gurp

Het nieuwe tijdperk van voorraadbeheer

Welkom in het nieuwe tijdperk van voorraadbeheer waar cloudbased oplossingen het roer overnemen van traditionele methodes. In deze snel veranderende digitale wereld is het essentieel om de nieuwste technologieën bij te houden om je bedrijfsvoering efficiënt en effectief te houden. Deze blog duikt in de recente ontwikkelingen in voorraadbeheer en de verschuiving van verouderde systemen naar moderne, gebruiksvriendelijke oplossingen.  

 

Van traditionele systemen naar cloudbased flexibiliteit

Traditioneel voorraadbeheer vereist vaak zware investeringen in eigen serverinfrastructuur en softwarelicenties, wat leidt tot hoge voorafgaande kosten en uitdagingen in onderhoud en schaalbaarheid. Systemen die vaak op maat geschreven zijn met complexe business logica worden op de lange termijn moeilijk te onderhouden. Met veranderende processen worden deze systemen logger en trager, waardoor vernieuwingen niet toegepast kunnen worden zonder risico op storingen. Gezien deze uitdagingen is de verschuiving naar Software-as-a-Service (SaaS) en cloudbased oplossingen voor veel MKB'ers een logische stap.  

 

De opkomst van SaaS en cloudbased systemen

Forrester's onderzoek toont aan dat het toenemende gebruik van SaaS en cloudbased systemen in het MKB een significante impact heeft op de operationele efficiëntie. Gartner voorspelt een toename van 20% in het gebruik van SaaS-oplossingen in 2023. Bedrijven erkennen steeds meer de behoefte aan flexibele en kostenbesparende oplossingen die cloudbased systemen bieden. Deze trend richt zich op het samenvoegen van individuele systemen die elk hun eigen kracht hebben, resulterend in de beste totaaloplossing voor bedrijven door gedeelde data-uitwisseling.  

Uitgebreide voordelen van cloudbased voorraadbeheer

  • Kostenbesparing en toegankelijkheid: Zonder de noodzaak voor dure hardware verlagen bedrijven hun kosten met een cloudbased abonnementsmodel en genieten van verhoogde toegankelijkheid.  
  • Onderhoudsvrij en up-to-date: Cloudbased systemen elimineren de behoefte aan regelmatig specifiek onderhoud, met automatische updates zonder extra kosten.  
  • Gegevensanalyse en rapportage: Met cloud computing kunnen bedrijven grotere datasets verwerken en complexere analyses uitvoeren voor verbeterde zakelijke inzichten.  
  • Flexibele schaalbaarheid: Deze systemen bieden de flexibiliteit om diensten te schalen naar de behoeften van het groeiende bedrijf, met gegarandeerde hoge beschikbaarheid.  
  • Apparaat agnostisch: Cloudbased oplossingen werken op alle apparaten, waardoor gebruik overal mogelijk is.

Beam als totaaloplossing

Beam gelooft in de revolutie van cloud-based oplossingen en de samenwerking van meerdere succesvolle bedrijfssystemen. Daarom bieden we naadloze integraties aan met bestaande ERP-, WMS-, en boekhoudsystemen, wat resulteert in een gestroomlijnde ervaring en een centraal gebruiksvriendelijk platform voor alle voorraadbeheeractiviteiten.  

Toekomstbestendig Voorraadbeheer met Beam  

We overstijgen traditioneel voorraadbeheer door offline werken en real-time datasynchronisatie te ondersteunen. Met een breed scala aan aanpasbare modules positioneert Beam zich als een toekomstbestendige keuze voor bedrijven die streven naar optimalisatie en groei.

Ontdek onze kracht  

Beam is niet alleen een tool; het is een strategische partner die uw voorraadbeheer transformeert. Ontdek hoe Beam uw bedrijf kan versterken met een gratis demo en stap in.  

Lees verder

Efficiënt voorraadbeheer leidt tot kostenbesparing

March 19, 2024

MT/Sprout: Innovatie van Beam Tracking schudt de agrosector op

July 23, 2023

Gebruiker in beeld: Royal van Zanten

March 31, 2022

Geïnteresseerd in onze oplossingen?
Praat vrijblijvend met onze sales afdeling en ontvang een gratis demo

Contact sales