"Minder repetitief werk, meer focus op kwaliteit."

Automatisch geraapte orders scannen met RFID bij Fred de Meulder Export

Tijdsbesparing en kwaliteitsverbetering door orders te scannen met Beam RFID systeem.

Nadat een order wordt geplaatst wordende honderden items op de pakbon in het magazijn verzameld (orderpicken) en klaargezet voor export naar bijvoorbeeld Zweden of Zuid-Frankrijk. Zo ook bij Fred de Meulder Export BV, exporteur en leverancier van bloembollen voor onder andere tuincentra, hoveniers, gemeenten en bloemenkwekers. Om te garanderen dat de orders (van de Festival productlijn)altijd compleet de vrachtwagen in gaan wordt er gewerkt met het RFID order scan systeem van Beam Tracking. Het project bij Fred de Meulder Export BV is geïnitieerd door eigenaar Bas Rijerkerk.

Minder repetitief werk, meer focus op kwaliteit.

In het oude proces werden orders met de hand gecontroleerd en overgestapeld. Het controleren van de orders is een arbeidsintensief proces waarbij de kans op fouten relatief groot is.

In samenwerking met Fred de Meulder en de ERP leverancier Tradium is het proces heringericht, waarbij er is gefocust op tijdsbesparing, fouten voorkomen en bewustwording binnen de organisatie.

In het nieuwe proces worden orders direct op europallets gestapeld, klaar voor export. Middels het Beam RFID orderscan systeem worden orders automatisch gescand op compleetheid. Medewerkers krijgen direct visuele feedback of de order compleet is óf er eventueel artikelen missen. Dit voorkomt onnodige nalevering en moet zorgen voor meerfocus op kwaliteit onder de medewerkers.

De werking van het systeem.

Om orders te controleren op compleetheid krijgt elk doosje (het artikel), met daarin bloembollen, een RFID-tag met een unieke digitale code. Deze RFID-tags worden met behulp van een RFID-labelprinter automatisch gecodeerd en het unieke nummer is gebaseerd op een unieke referentie per artikel. Als de artikelen zijn opgestapeld op de euro pallets wordt de juiste order in de Beam app geselecteerd. De pallets worden dan door de RFID-poort gereden, die de RFID-tags op de pallets herkent. Op het beeldscherm ziet men in de Beam app direct of de order compleet is. Als er artikelen missen óf er verkeerde artikelen zijn opgestapeld worden deze ook direct weergegeven. Pas als een order compleet is kan deze worden klaargezet voor export. Op deze manier verbetert Fred de Meulder Export BV het logistieke proces én de leverbetrouwbaarheid.

Neem gerust contact met ons op voor vragen over de verdere werking van het RFID orderscan systeem. Bij vragen gericht aan Fred de Meulder Export BV kunt u contact opnemen met Bas Rijerkerk.

Lees hier meer over Beam RFID

Voorbeeld resultaat orderscan - 2 artikelen te veel, 1 te weinig.

Vraag hier de brochure of een live demo van Beam aan

* We delen nooit gebruikersgegevens met derden.
Bedankt! Uw aanvraag is ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden.