Geen toekomst zonder moderne software: Beam 2.0

App

12 oktober 2020

Dylan van der Schoor

 “Geen toekomst zonder moderne software”, zo luidde een van de stellingen in 2018 al op de Mechanisatietentoonstelling (Greenity). Dat software niet meer is weg te denken uit de toekomst weten we inmiddels. Daarom is modern hier volgens ons het sleutelwoord. Maar wat maakt software eigenlijk modern?

Een software-pakket of app kun je zien als een huis, met een fundament, de constructie, de kamers, deuren en een dak. Het fundament en de constructie van het huis bepalen hoe stevig het huis is, daarna kan men pas beginnen met het opbouwen, aankleden en afwerken van het huis. Als het fundament niet goed is, zie je dit aan de buitenkant niet, maar zal het huis langzaam verzakken.

 

Voor software is het net zo: een goed software-fundament past bij de wensen van de gebruiker en zorgt voor snelle, flexibele software, waar nog lang op kan worden voortgebouwd. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 100 verschillende databases waaruit je kunt kiezen voor het bouwen van software. Tel daar nog eens een dozijn aan verschillende programmeertalen bij op en je hebt gigantisch veel verschillende software-fundamenten. Dus hoe kies je het beste fundament?

 

Klant-evaluaties 

Software is een middel. Het doel is om makkelijker en beter te kunnen werken door bijvoorbeeld foutgevoelige administratie uit handen te nemen. Contact met onze klanten speelt hierbij een sleutelrol. Hoe laten we dit middel nou zo goed mogelijk aansluiten bij het het doel? En voor welke doelen kunnen we dit middel nog meer slim inzetten?

Medio 2020, als onderdeel van de KAVB Pilot Tracking & Tracing zijn we om die reden met al onze klanten om de tafel gegaan. Wat gaat er goed? En wat kan er beter?

Beam bleek onze klanten meer overzicht te geven, tijd te besparen en zorgde ervoor dat er minder voorraad ‘zoek’ raakte. Maar er bleek uiteraard ook genoeg ruimte voor verbetering.

"Een goed software-fundament past bij de wensen van de gebruiker en zorgt voor snelle, flexibele software, waar nog lang op kan worden voortgebouwd"

Verbeteringen

  • Snelheid: een supersnelle app, onafhankelijk van of je online óf offline aan het werk bent, met snelle óf trage internetverbinding
  • Flexibiliteit: meer ruimte voor snelle, kleine aanpassingen die door gebruikers zelf gedaan kunnen worden, zoals aanpassingen van de plattegrond, maten en cultivars
  • Offline functionaliteit: een app die altijd werkt, en waarmee je kan doorwerken, ook als je langere tijd (in een cel) zonder verbinding zit
  • Future-proof: Een platform waarop snel kan worden doorontwikkeld, zodat ook het plantschema, broeischema of sensordata kan worden ontsloten en worden gekoppeld aan de partijen in Beam
  • Eenvoudig importeren/exporteren: eenvoudig importeren en exporteren van gefilterde of geselecteerde partij-data

 

Met deze feedback zijn we aan de slag gegaan. Het doel? Dezelfde gebruiksvriendelijke app, gebouwd op een compleet nieuw, future-proof fundament. We kunnen dan ook - toch wel een beetje trots - melden dat Beam 2.0 in Bèta wordt getest en het gelukt is om aan al deze wensen tegemoet te komen.

 

De officiële release van Beam 2.0 staat gepland voor einde 2020.

Vraag hier de brochure of een live demo van Beam aan

* We delen nooit gebruikersgegevens met derden.
Bedankt! Uw aanvraag is ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden.