"Tijdens de bewaring van bloembollen is het essentieel om controle te hebben op het logistieke proces."

Implementatie Beam track & trace en digitaal voorraadbeheer bij J. Heemskerk & Zn.

Implementatie Beam track & trace en digitaal voorraadbeheer bij J. Heemskerk & Zn.

Als groeiend bedrijf wil je ten alle tijde de kwaliteit van het product kunnen waarborgen. Bij J. Heemskerk & Zn. worden hoofdzakelijk tulpen-, narcissen-en hyacintenbollen geteeld voor o.a. de export op China. Wanneer de bloembollen gerooid worden start het logistieke proces. Daarin worden de bollen opgeslagen, gesorteerd, geëxporteerd of klaargezet om uiteindelijk weer geplant te worden.Tijdens de bewaring van bloembollen is het essentieel om controle te hebben op het logistieke proces. Medio 2019 heeft J. Heemskerk & Zn.  Daarom gekozen voor de implementatie van de Beam tracking & tracing app.

“Tijdens de bewaring van bloembollen is het essentieel om controle te hebben op het logistieke proces.”

Bloembollen zijn een levend product. Gedurende het bewaringsproces worden daarom de bloembollen vele malen verplaatst tussen verschillende koelcellen of zogenoemde droogwanden, elk met een andere temperatuur, om de ontwikkeling en kwaliteit testuren. Middels de Beam app weet men nu op elk moment waar een partijbloembollen nú is, en waar deze in het verleden geweest is.

Maximale controle door beheersing van het hele bewaringsproces.

Tracking ( = het volgen van een partij) begint bij het rooien van de bloembollen op het land, die in kuubskisten of gaasbakken worden bewaard. Op het land of bij binnenkomst in het bedrijf wordt een partij aangemaakt en alle partij-informatie over de soort, klant en het aantal kisten ingevoerd. Daarna begint het tracking-proces. Vanaf een iPad op de heftruck, een mobiele telefoon óf computer houdt men daarna eenvoudig verplaatsingen, splitsingen of bewerkingen bij. Door middel van de takenlijst worden taken toegewezen aan verschillende werknemers. Met Tracing( = het nagaan van de historie van een partij) ziet men in de Beam app in éénoogopslag wanneer een partij is aangemaakt, hoe vaak deze verplaatst is en door wie. Zo heeft J. Heemskerk & Zn. altijd grip op de logistiek én de kwaliteit van haar bloembollen.