"Vanwege de grote doorstroom en de verschillende soorten is het belangrijk om de voorraad goed bij te houden."

Jaar-rond tracking & tracing bij Broeierij-kwekerij Gebr. Hogervorst

Bij Gebr. Hogervorst aan het Westeinde in Noordwijkerhout worden Hyacinten, Narcissen en Zantedeschia’s gekweekt én gebroeid. Vanwege de grote doorstroom en de verschillende soorten is het belangrijk om precies bij te houden hoeveel er binnenkomt in de kwekerij, wanneer dit gesorteerd is, wanneer het de kas in gaat en tot slot wanneer het plantgoed weer wordt geplant.

Er is veel discipline nodig voor het goed registreren van de voorraad. Waar staat de partij? Van welk perceel komt deze partij? Wanneer is deze partij opgeplant? Door inzicht te hebben in deze gegevens is het mogelijk om controle te hebben op het héle proces en een kwaliteitsproduct af te leveren.

Bij binnenkomst worden de partijen toegevoegd via de Beam app op de heftruck of op de computer. Daarna vraagt het systeem om een locatie voor de kisten of bakken die zijn aangemaakt. Elke verplaatsing, naar een andere temperatuur, de sorteerlijn of de kas kan real-time worden geregistreerd. Daarnaast is op elk moment, vanaf elk apparaat te zien wat er met de partij gebeurd is en waar het gestaan heeft. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de bollen nauwlettend in de gaten kan worden gehouden en er minder tijd hoeft te worden besteed aan administratie van de voorraad. Er is immers altijd zekerheid over waar de voorraad staat.

Leverbare partijen worden afgeboekt zodra ze het bedrijf verlaten, eventueel met dekenmerken van de klant óf – indien gewenst – met plantenpaspoort. Met de software wordt er tevens bijgehouden hoeveel plantgoed er op de percelen wordt geplant, waardoor er een sluitende meerjarige historie ontstaat voor de bloembollen van Gebr. Hogervorst.

Vraag hier de brochure of een live demo van Beam aan

* We delen nooit gebruikersgegevens met derden.
Bedankt! Uw aanvraag is ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden.