Items toevoegen en toewijzen aan locaties

Zodra je magazijnlocaties en categorieën zijn ingesteld, is het tijd om items aan je voorraad toe te voegen. Hier leggen we uit hoe je items kan toevoegen en hoe je deze vervolgens kan plaatsen op een locatie.

Items toevoegen

Om dit te doen, ga je naar het gedeelte  en klik je op het blauwe plus-icoon. Je kunt de naam, beschrijving, EAN, categorie en alle andere relevante informatie van het item invoeren.

Na het aanmaken wordt je verwezen naar het aantallen scherm. Klik hier op regel toevoegen om aan te geven hoe veel stuks er van het item zijn en eventueel in wat voor container deze zitten. Sla de wijzigingen op wanneer alles in ingevuld, uiteraard is het mogelijk om hier laten wijzigingen in te maken.

Items uploaden

Ook is het mogelijk om je items te importeren, via bijvoorbeeld een excel bestand. Klik in de bovenste balk op het wolk icoon en selecteer "upload partijen." Zorg tijdens het importeren dat ze headers van jouw excel bestand overeenkomen met wat er in Beam gevraagd wordt, op deze manier kan Beam jouw import goed uitlezen.

Items plaatsen op locatie

Nadat het item is opgeslagen is staat het klaar om geplaatst te worden. Je zult automatisch doorverwezen worden naar het verplaats scherm. Hier zie je een overzicht van waar alle eerder geplaatste items liggen. Rechts in het scherm is de buffer te zien. Hier verschijnen alle aantallen van het huidig geselecteerde item die nog geplaatst dienen te worden.

Via deze weg kan je de gewenste stelling selecteren waar het item geplaatst moet worden, ook is het mogelijk om hier te switchen tussen de verschillende plattegronden. Klik simpelweg op een vak om daar een item te plaatsen. Nadat een item is geplaatst dient het opgeslagen te worden.