Verplaatsen van partijen op de grid

We leggen hier uit wat de stappen zijn om partijen van locaties te voorzien en welke functionaliteiten de verplaats module heeft. Na het volgen van deze stappen ben je in staat om eenvoudig in Beam partijen op locatie te zetten.

Zodra een partij van voorraad is voorzien kan deze op de plattegrond van Beam geplaatst worden. Dit is ook te zien in de melding naast de locatie in de partijen lijst. Je ziet namelijk dan een uitroepteken wat betekent dat het aantal locaties niet overeen komen met de actuele voorraad.

Het plaatsen van voorraad op een locatie

Zodra je de verplaats functie opent wordt het ongeplaatste deel in de buffer geplaatst. De buffer zit aan de rechterkant van het scherm en is een tool om voorraad in te plaatsen en naar een nieuwe locatie te brengen. Alles wat donkerblauw geselecteerd is in de buffer kan geplaatst worden op de grid.

  1. Op een vakje klikken plaatst hetgeen in de buffer tot de maximale hoogte.
  2. Een vakje dat geplaatst is (nu lichtblauw) weer klikken pakt het aantal van die partij op die locatie weer op. Let op, dit pakt dus andere partijen op dit vakje niet op.
  3. Klikken op de rij plaatst al hetgeen geselecteerd logischerwijs van wand naar gangpad. Als er al voorraad staat dan wordt de eerst beschikbare locatie gevuld als eerste.
  4. Een rij klikken als de buffer leeg is zorgt ervoor dat alles op die rij direct in de buffer wordt geplaatst.

Verplaatsen vanaf de grid naar andere locatie

Geplaatste voorraad op de grid kan je weer verplaatsen naar een andere locatie door deze op te pakken in de buffer en vervolgens naar een andere plek te brengen. Je kan een locatie oppakken als deze blauw is en na klikken verschijnt deze in de buffer. Vanaf de buffer kan je dezelfde stappen herhalen om deze weer op een andere plek te zetten. Het is mogelijk om naar andere locaties of plattegronden te switchen. Het is niet noodzakelijk alle voorraad op te pakken, een partij kan zich op meerdere locaties bevinden

Long-press om een specifiek aantal op te pakken

Als je een partij op locatie op de grid langer ingedrukt houdt, oftewel long-press, dan verschijnen de extra functies. Deze pop-up geeft je de functionaliteit om niet de gehele locatie of stapel op te pakken maar een kleiner specifiek deel. Je selecteert de partij die je wilt oppakken in het linkerdeel en in het rechterdeel typ je het aantal in. Na het drukken van de pijl verschijnt dit deel in de buffer. Het is ook mogelijk om het hele aantal te pakken door op MAX te drukken.

Specifiek aantal weer plaatsen met long-press

Op dezelfde manier kan je ook weer een specifiek aantal plaatsen met de long-press functie. Let er op dat je bij deze functie de tabbladen plaatsen of oppakken hebt. Je kan dus vanuit dezelfde functie voorraad op een locatie oppakken en een andere partij direct plaatsen.

Onderstaande video laat je zien hoe.

Inschuiven van een hele rij

Door op de inschuif functie bovenaan de rij te drukken schuif je de hele rij in. De functie kijkt naar de vrije plekken vanaf de wand en stapelt de rij door op basis van de huidige volgorde. Dit kan je gebruiken om eenvoudig een stapel weg te halen en hetgeen dat er voor staat in te schuiven.