Basis gebruik

Om je te helpen het meeste uit ons systeem te halen, hebben we een uitgebreide handleiding samengesteld over het basisgebruik van Beam Tracking, van het toevoegen van items tot het beheren van bestellingen en alles daartussenin.

Gebruik van Beam: Een stapsgewijze handleiding om de basisprincipes te beheersen

Beam's gebruiksvriendelijke platform is ontworpen om het voorraadbeheer proces voor het MKB te vereenvoudigen. Om het meeste uit ons systeem te halen, hebben we een uitgebreide handleiding samengesteld over het basisgebruik van Beam, van het toevoegen van items tot het beheren van bestellingen en alles daartussenin.

Het opzetten van uw organisatie-account

Voordat je begint aan het voorraadbeheer proces, moet je je organisatie-account instellen. Dit omvat het invoeren van basisinformatie over je bedrijf, zoals de naam, adres en contactgegevens. Je moet ook een beheerdersaccount aanmaken om de instellingen en gebruikers van je Beam-organisatie te beheren.

Locaties creëren en beheren

Met je organisatie-account op zijn plaats, is de volgende stap om magazijnlocaties op te zetten. Deze locaties helpen je bij het bijhouden van je voorraad en verbeteren de algehele organisatie. Je kunt zoveel locaties maken als nodig is om je magazijnindeling nauwkeurig weer te geven, en elke locatie kan verder worden onderverdeeld in sublocaties, zoals gangpaden, planken en bakken.

Artikel- en order velden configureren

Voordat je items toevoegt en bestellingen beheert, is het essentieel om de relevante velden voor zowel items als orders te configureren in het configuratiescherm. Deze stap zorgt ervoor dat de geregistreerde gegevens aansluiten op jouw bedrijfsspecifieke voorraad- en bestelbeheer processen. Om velden te configureren, navigeer je naar het gedeelte "Kolommen" en maak je velden aan in lijn met de gegevens die je op de voorraad wilt registreren.

Items toevoegen

Zodra je magazijnlocaties en categorieën zijn ingesteld, is het tijd om items aan je voorraad toe te voegen. Om dit te doen, ga je naar het gedeelte "Items" en klik je op "Item toevoegen". Je moet de naam, beschrijving, SKU, categorie en alle andere relevante informatie van het item invoeren. Je kunt ook een afbeelding van het item uploaden voor eenvoudige identificatie. Vervolgens na aanmaken wordt gevraagd de aantallen van de voorraad in te voeren met de desbetreffende attributen. Deze zijn later uiteraard weer te wijzigen of af te boeken.

Items toewijzen aan locaties

Na het toevoegen van items aan je voorraad, moet je ze toewijzen aan specifieke locaties binnen je magazijn. Om dit te doen, klik je eenvoudig op het item en selecteer je "Locatie toewijzen". Kies vervolgens de juiste locatie en sublocatie, en geef de hoeveelheid van het item op die op die locatie aanwezig is. Dit proces zorgt voor nauwkeurige tracking- en locatiegegevens voor elk item in je voorraad.

Bestellingen beheren

Het orderscherm van Beam stelt je in staat om efficiënt bestellingen te creëren en te beheren. Om een nieuwe bestelling te maken, navigeer je naar het gedeelte "Orders" en klik je op het plusje om een bestelling toe te voegen. Je vult de klant gegevens van de order in en zaken als de leverdatum of prioriteit invoeren. Ook deze velden zijn uiteraard te configureren in het Beam configuratiescherm. Zodra een bestelling is aangemaakt kan deze door de medewerkers op de vloer geraapt worden en kun je eenvoudig de voortgang ervan volgen, wijzigingen aanbrengen en levernota's of andere relevantie documenten genereren.

Voorraad kwaliteit inspecties uitvoeren

Regelmatige inspecties zijn essentieel voor het behouden van de nauwkeurigheid en integriteit van je voorraadgegevens. Met Beam kun je inspectietaken maken voor specifieke batches van voorraad of individuele items. Om een nieuwe inspectie te maken, navigeer je naar het gedeelte "Inspecties" en klik je op "Inspectie toevoegen". Selecteer de items die moeten worden geïnspecteerd, voer de inspectie uit en stel een vervolgdatum is als nodig. De inspectieresultaten worden in het systeem gelogd en helpen je bij het identificeren van discrepanties en het handhaven van nauwkeurige voorraadrecords.

Voorraadgeschiedenis bijhouden

Het uitgebreide logging systeem van Beam stelt je in staat om de geschiedenis van je voorraad bij te houden, van aanmaak tot order afhandeling en alles daartussenin. Door voorraadveranderingen en gebruikersactiviteit te monitoren, kun je waardevolle inzichten opdoen in je voorraadbeheer processen en gebieden voor verbetering identificeren.

Voor meer informatie over het gebruik van Beam en de geavanceerde functies ervan, raden wij je aan onze gedetailleerde artikelen te verkennen.